Rólunk

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-t 2007 végén ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek alapították (CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven), amely működését 2008-ban kezdte meg.
Részvényeit 2010. november 8-án vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. tehát nem csupán a hazai biztosítási piac szakértő ismerője, hanem a magyar tőzsde egyik fontos szereplője, amely a vonatkozó jogszabályok szigorú előírásainak eleget téve, transzparensen működik.

Ügyfelei és részvényesei érdekeit szem előtt tartva, reálisan gondolkodik és gyorsan reagál a megváltozott piaci körülményekre, azokban a szegmensekben törekszik vezető szerepre, ahol sikeresen – azaz nyereséggel – tud működni.
Termékei és szolgáltatásai az ügyfelek különböző élethelyzetéből fakadó igényeire kínálnak biztonságos, ugyanakkor innovatív megoldásokat, és a felelősen gondolkodó munkaadók számára is lehetőséget nyújtanak a munkavállalóikról való gondoskodásra.

2011-ben kezdte meg aktív tevékenységét a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT), a CIG Pannónia Életbiztosító 100%-os tulajdonában lévő, nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata.
A dinamikus hazai piacszerzést követően az EMABIT a külföldi piacokon is megjelent: 2012-ben lépett be a lengyel piacra, 2013-ban az észt, a lett és a litván piacokon vezette be szállítmánybiztosítási szolgáltatását, 2014-ben pedig az olasz piacon jelent meg speciális kezesi biztosítási termékkel.

Az EMABIT a flexibilitás jegyében igyekszik a réspiacok nyújtotta lehetőségekre koncentrálni, piaci stratégiájának fókuszában jelenleg a hazai kis- és középvállalatok, állami és önkormányzati intézmények, vállalatok, szakmai kamarák, egyesületek, szövetségek állnak.
Számukra innovatív vagyon-, és felelősségbiztosítási, gépjárműbiztosítási, szállítmánybiztosítási valamint fuvarozói felelősségbiztosítási termékeket, továbbá az igen élénk érdeklődésre számot tartó kezesi biztosítást kínálja.